MOTIVACIÓ PER ANAR DE CONVIVÈNCIES

viernes, 8 de marzo de 2013

Aquest matí, en el taller de contes, la Mònica ens ha portat una història molt original. No portava cap conte a les mans, simplement una cartolina.

Es tracta d'explicar  EL CONTE DEL PIRATA fent servir un full, per on vas passant totes les fases fins a arribar al final del conte  amb una samarreta de paper (la del pirata). Podeu veure la idea original en aquest blog.

Quan hem acabat el conte hem pogut guarnir la nostra samarreta i després les hem estès com si de roba es tractés.


El Pirata que ens ha dibuixat la Mònica també el teniem penjat i he volgut connectar les dues històries mitjançant aquesta sorpresa: el Pirata tenia una carta a la mà....però com pot ser? abans no tenia res a la mà?? jiji... només cal veure les carones de motivació, intriga, i ganes de saber més ...





Ara que ja els tenia engrescats era el moment de seure  tots, a l'espai que tenim per fer l'assemblea, i escoltar la carta que ens ha deixat el Pirata Bernat. Aquí us deixo la història del Capità Mascarell:


Expressió Oral:
Quan hem acabat el conte, hem estat una bona estona parlant de les coses que havíem de dur dins la motxilla i sobretot pensar amb el que ens diu el Grumet Bernat: hem de descansar per agafar forces i poder anar a aprendre a ser uns bons grumets.

Una cançó:
Després els he ensenyat una cançó que a mi m'agrada molt i sempre la tinc com a recurs de pirates o de mariners. En quant pugui la pujaré al blog...

També hem fet "llengua escrita": ens hem adonat que el conte que ens ha dut el Grumet Bernat, no tenia títol. Així ha estat com en un moment els he organitzat per petits grupets i havien de decidir quin títol ens presentaven. Els hem escrit a la pissarra. Aquí els veureu quan han sortit al mig a fer la seva presentació:

 

 

 




Com podeu comprovar els títols han estat ben escollits, tots 6 ben pensats. Però hem decidit entre tots que el tercer títol era massa llarg i l'hem esborrat.

També hem fet matemàtica:
Hem treballat els ordinals, del primer al sisè. 
El color de cada títol.
I sobretot, quants vots rebia cada títol, per a poder escollir-lo democràticament.


Bé, ja veieu que amb una simple carteta es pot fer de tot...
Ara ja tenim el títol perquè demà volem fer un dibuixet ben bonic.





3 comentarios:

  1. Me encanta el cuento, yo a mis peques les contaba otra versión en la que en vez de una ola gigantesca venía un tiburón.
    Hay que ver qué bien habéis aprovechado el cuento: para trabajar las matemáticas, la escritura, la expresión ,la ... Vamos que lo habéis hecho más que fenomenal.
    Un gran abrazo en el día de la mujer trabajadora.

    ResponderEliminar
  2. ¡Estoy con Ana! Me gusta mucho cómo has enfocado el trabajo del cuento trabajándolo a fondo y sacándole mucho partido. Y como sirmpre tan bien explicado que haces que parezca que hemos estado alli mismo.
    Besos!!

    ResponderEliminar
  3. Gracias a las dos princesas!!
    Un beso Noe y Ana.

    ResponderEliminar

Gracias por dejar tu comentario, en cuanto lo revise será publicado.
Los comentarios anónimos son considerados spam.

Related Posts  for WordPress, Blogger...