EL DOL EN ELS INFANTS

martes, 10 de enero de 2012

Avui ha estat necessari fer una mica de pedagogia sobre la mort dels avis. Malhauradament en aquestes festes hem tingut un cas en una de les nostres famílies de la classe.

  Hem explicat el conte "BONA NIT, AVI!" Peris, Carme - Bausà, Roser on la Marta i la seva mare parlaven sobre l'avi, tot recordant-lo després d'haver vist un estel que els feia l'ullet... Una forma molt tendra d'abordar el tema de la mort. Ajuda als infants a situar la persona morta en un espai concret , per imaginar què estaran fent des d´allà (com ara encendre els estels que il.luminen els somnis). La història es pot adaptar per parlar de qualsevol altra persona que estava malalta i hagi mort.
"Un dia, l'avi va pensar que, com que aquí baix dormia malament i li feia mal tot el cos, potser seria millor dormir en un matalàs de núvols".

  Ha estat enriquidor ja que tots han participat i molts dels companys sabien a qui li podia escaure aquest conte sense haver dit cap nom. Hem fet alguns canvis de l'original i en el nostre conte la persona perduda era una àvia, i el llit de núvols hem quedat entre tots que seria dolç com un núvol dels de les fires.
Alguns alumnes també han fet referència a  quan es mora una mascota però també hem entès que potser estarien en el llit de núvols especial per a animalons.
  Ara sabem que des del cel sempre hi ha un estel que ens pica l'ullet... i en un raconet del nostre cor, sabem qui és.


  A més, us deixo un enllaç de l'Associació de mutua ajuda davant el dol, on podreu entrendre millor la noció de la mort en la Infància i alguns consells per ajudar al nen en el seu dol

7 comentarios:

  1. Enhorabuena por tratar el tema con tanta dulzura. Un saludo

    ResponderEliminar
  2. sabia q eras una gran persona i una profesora increible pero hoy todavia me lo has dejado mas claro... no hay duda q tu profesion te encanta y eso es lo mejor q te puede pasar en la vida... mi mas sincera enhorabuena mi niña. un besote de la vecina de la torre...

    ResponderEliminar
  3. muchísimas gracias Mireia! has sido tan rápida y oportuna...

    ResponderEliminar
  4. Eva (Pablo)11 enero, 2012

    Gracias Mireia, en estos momentos seguro que ayuda a una de nuestras peques, pero por desgracia algún día a todos no ira muy bien tener un dulce argumento para explicarlo. Como siempre, Gracias.

    ResponderEliminar
  5. Familia Espejo i García11 enero, 2012

    Moltes gràcies Mireia per tractar amb tanta delicadessa i tendressa un tema tan delicat e incomode com la mort d'un esser estimat. Els estels sempre han estat maravellosos, peró a partir d'ara tots els mirarem d'una manera molt mes especial. Tard o d'hora ens trobarem en algún cas (es llei de vida) i tú ens has obert un camí.
    Moltes gràcies.

    ResponderEliminar
  6. gràcies a tots per les vostres paraules.... sempre tan animoses!

    ResponderEliminar
  7. Us pot ser d'utilitat conèixer aquest conte que tracta de la mort: http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2013/01/en-max-i-la-seva-ombra.html

    ResponderEliminar

Gracias por dejar tu comentario, en cuanto lo revise será publicado.
Los comentarios anónimos son considerados spam.

Related Posts  for WordPress, Blogger...