LA CASTANYADA

lunes, 24 de octubre de 2011

Ben entrada la tardor se celebra a casa nostra una tradició popular i arrelada, la Castanyada, concretament el dia de Tots Sants, l'1 de novembre, i en algun lloc l'endemà, dia dels Difunts. Però uns quants dies abans aquesta fruita tardorenca ja omple festes escolars, fires, àpats familiars. Aquest any celebrarem la festa divendres dia 28, per motius de calendari.
Una curiositat: antigament eren ells padrins els encarregats de regalar panellets als seus fillols, tal com avui es regalen les mones per Pasqua.
La Castanyera, era fins no fa gaire, un personatge popular de pobles i ciutats al temps de tardor.  Les castanyeres torraven les castanyes, que, ben calentones, servien amb paperines. Avui dia, aquesta figura és més rara, si bé, de parades de castanyes, encara se'n poden veure pels volts de Tots Sants, sobretot a les ciutats grans.

Bé ara us deixo un enllaç molt adient al tema que tractem aquesta setmana. A veure si us agrada!



Et proposo un repte: si jugues al "joc del gronxador blau" i guanyes tindràs un premi... a veure qui em porta un d'aquests premis acolorit i retallat, per penjar-lo al suro de la classe. Vinga que tinguis sort!!

1 comentario:

  1. Hola!

    Sóc l'Alícia de Rubí. He visitat el teu blog i m'ha agradat molt. És molt variat i complert. Vull felicitar-te pel blog i pel premi.

    Una abraçada.

    ResponderEliminar

Gracias por dejar tu comentario, en cuanto lo revise será publicado.
Los comentarios anónimos son considerados spam.

Related Posts  for WordPress, Blogger...